Menu

Coaching

Soms lukt het even niet meer

Werken kan een bron van zingeving en plezier zijn maar soms ziet iemand dat even niet meer. Soms lukt het niet om te werken en heb je hulp nodig om de draad weer op te pakken. Of de oorzaak nu in de werk- of privésfeer ligt, in die gevallen kan coaching een mooie ondersteuning zijn.

WIM

Het betere werken

Op het gebied van coaching werkt WIM arbo samen met ‘Het betere Werken’. Een professionele club die zich gespecialiseerd heeft op persoonlijke en werkgerichte ontwikkeling. Deze coaches hebben een gedegen opleiding en jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen. Ze helpen dagelijks medewerkers, managers en teams bij vragen en problemen over gezondheid, werk, samenwerken en leidinggeven.

Er zijn diverse vormen van persoonlijke en werkgerichte coaching. In groepsvorm of persoonlijke begeleiding, maar altijd vanuit het idee je verder te helpen. Denk bijvoorbeeld aan de volgende vormen:

Individuele coaching

Je zit niet lekker in je vel en wil graag in alle rust eens met een ervaren coach over je situatie nadenken. Tips en adviezen krijgen om zo je zelf weer langzaam op de rit te krijgen. Het kan ook zijn dat je graag een volgende stap wil maken in je ontwikkeling maar het lukt je niet alleen. Een coach kan je hierbij helpen stappen te zetten in de richting die het beste bij jou past. Op deze manier kom je weer helemaal in je kracht en kan je optimaal functioneren. Floreren noemen we dat.

Management coaching

Dit is een vorm van individuele coaching speciaal voor managers die beter in hun rol willen groeien. Leidinggeven en leiderschap kan je ontwikkelen. Veel managers vinden steun en richting bij coaching.

Groep coaching

Wanneer het niet goed met je gaat, je klachten ervaart en het gevoel hebt er alleen voor te staan kan je het gevoel hebben dat niemand je begrijpt. Juist dan helpen gesprekken met lotgenoten. Groepscoaching is een hele prettige manier om te merken dat je niet de enige bent die het even moeilijk heeft. Je komt erachter dat anderen vergelijkbare klachten ervaren. Onder begeleiding van een ervaren coach vind je samen met je groepsgenoten in een veilige omgeving de weg terug.

Team coaching

Een andere vorm van groepscoaching is het coachen van een team van collega’s. Denk hierbij aan uitvoerende medewerkers, een management team of een bestuur. Allemaal situaties waarbij er samengewerkt moet worden. Loopt dit niet lekker of wil je als team verder ontwikkelen dan is team coaching een uitstekende aanpak daartoe.

Benieuwd wat een coach of het ‘Het Betere Werken’ voor jou kan betekenen. Neem even contact met ons op dan zorgen we dat je direct met de juiste persoon in contact komt!

WIM